SITE BANNER

Запис и тиражиране на CD/DVD

Избор на CD/DVD носител

Първото решение, което трябва да вземете, е какъв да бъде размерът на носителя. Имате избор между три варианта:

- 120х120 мм - това е стандартният тип CD/DVD/Blu-Ray, който всички вие сте виждали безброй пъти. CD варианта има капацитет за записване на информация от 700 MB, а DVD варианта - 4,7 GB

- 80х80 мм - това е умаленият вариант на стандартния диск, при който CD-то има капацитет 200 MB, a DVD-то - 1,4 GB.

- Електронна визитка - CD-визитката е с правоъгълна, овална, триъгълна или друга форма. Тя е най-скъпият от всички варианти, но и определено най-ефектният като форма на реклама. Капацитетът и е 50 MB.

Второто решение, което трябва да вземете, е относно вида на печата върху CD/DVD. Ако сте избрали дигитален печат, задължително носителите трябва да имат специално покритие. Ако сте се спрели на ситопечат или етикети за дисковете, за тях обикновено се купуват дискове без надпис отгоре. Цената на компакт дисковете със специално покритие за дигитален печат е малко по-висока отколкото тази на дисковете за етикети или ситопечат. Ние работим с големи отстъпки от вносителите и затова Ви препоръчваме да си закупите носителите направо от нас. За повече информация за цените проверете в ценовата ни листа или чрез автоматичния калкулатор на оферти.